Εμμανουέλα Φωτεινού

Η Εμμανουέλα Φωτεινού είναι Βιολόγος και αποφοίτησε από το τμήμα Θετικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές συνεχίστηκαν στο Βιολογικό Αθήνας όπου απέκτησε με Άριστα τον τίτλο της κλινικής Βιοχημικού με εξειδίκευση στη Μοριακή Διαγνωστική. Η κατεύθυνση που εξειδικεύτηκε είναι αυτός της κλινικής βιοχημείας και της έρευνα στον καρκίνο. Παράλληλα ασχολήθηκε με την προληπτική Ιατρική βασισμένη στη διατροφή παίρνοντας πιστοποίηση από το University of California San Francisco. Η πρακτική εφαρμογή της ολιστικής προσέγγισης σε θέματα υγείας βασισμένα στη διατροφή συμπληρώθηκε με ιδιωτικό διετές πτυχίο για τη λήψη του τίτλου του Σύμβουλου Διατροφής.

Είναι ιδιοκτήτρια από το 2014 του Πρότυπου Κέντρου Ευεξίας στο κέντρο της Αθήνας και παρέχει συμβουλές βελτίωσης της υγείας και της εικόνας μας βασισμένες σε αλλαγές της διατροφής μας που οδηγούν σε ορθότερη βιοχημεία του σώματος μας. Στο χώρο της παρέχονται συμβουλές για θέματα που αφορούν την οστεοπόρωση , τον πονοκέφαλος , τη μυϊκή ενδυνάμωση , το λεμφοίδημα ,την αντιγήρανση, την ενεργοποίηση του μεταβολισμού στη κλιμακτήριο , την τόνωση του ανοσοποιητικού, την απώλεια βάρους , την ενυδάτωση , την λεμφική αποσυμφόρηση , την ευεξία και την πνευματική τόνωση, την αποτοξίνωση και όχι μόνο.

Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων ως ομιλήτρια και έχει δημοσιεύσει σε διεθνή περιοδικά. Ασχολείται με την αρθρογράφηση σε ηλεκτρονικά περιοδικά με θέματα που αφορούν τη διατροφή και την υγεία . Εργάζεται επιπλέον ως σύμβουλος ευεξίας σε αθλητικούς ομίλους καθώς και σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης για την σωστή καθοδήγηση των νέων. Διοργανώνει πληθώρα βιωματικών εργαστηρίων για τη διαχείριση του φαγητού και έχει ένα ευρύ πλαίσιο συνεργατών για τη συμπληρωματική αντιμετώπιση ειδικών θεμάτων που αποτελείται από πολλές ειδικότητες όπως φυσικοθεραπευτή , ψυχολόγο , νοσηλευτή , αισθητικό κ.α.

Read more: Εμμανουέλα Φωτεινού

 • Hits: 639

Κωστικα Παρασκευη – Ευα

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1980. Έζησε και μεγάλωσε στο Βόλο όπου αποφοίτησε από το Ελληνικό Ωδείο στο τμήμα του πιάνου και των θεωρητικών. Συνέχισε τις μουσικές σπουδές της στην Αθήνα στο τμήμα Φούγκας και Διεύθυνσης – Ενορχήστρωσης Μπάντας, στο Σαξόφωνο αλλα και στη Διεύθυνση Ορχήστρας. Εχει συμμετάσχει σε πληθώρα σεμιναρίων και ημερίδων ως ομιλητής , έχει εργασθεί σε ωδεία στο Βόλο και στην Αθήνα, σε Δήμους – Καλλιτεχνικούς οργανισμούς, είναι Πρόεδρος της μη Κερδοσκοπικής Music & Art 4all με αντικείμενο τη μουσική στα ΑμεΑ στο οποίο δραστηριοποιείται τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Read more: Κωστικα Παρασκευη – Ευα

 • Hits: 912

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Με γνώμονά μας την βελτίωση της ζωής των ΑΜΕΑ και την ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο η Ακαδημία Τέχνης και Έκφρασης σε συνεργασία με την Music and Art for all έχει προχωρήσει στη δημιουργία και εφαρμογή μεθόδου με ότι αφορά την μουσική τέχνη. Το σεμινάριο περιλαμβάνει τις εξής διδακτικές ενότητες.

 • Συστήματα διδασκαλίας στο μάθημα της μουσικής, έντυπο υλικό, εργασίες.
 • Όργανα πνευστά, κρουστά, πληκτροφόρα, ανθρώπινη φωνή.
 • Ήχος, συχνότητες και η σημασία τους.
 • Βασικές αρχές μουσικοθεραπείας, μουσικοκινητικής, αυτοσχεδιασμού, ιστορίας και θεωρίας της μουσικής.
 • Δομή μουσικού μαθήματος.
 • Επιλογή οργάνου ανάλογα με το που θέλουμε να επέμβουμε για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και την ζωή των ατόμων αυτών.
  Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, δασκάλους, άτομα της τέχνης, ανθρώπους της ειδικής αγωγής και οποιονδήποτε θέλει να εκπαιδευτεί για να βοηθήσει ποιοτικά τα άτομα αυτά. Δεν απαιτούνται γνώσεις μουσικής!

Διάρκεια προγράμματος ορίζεται στους 15 μήνες και στις 2 ώρες την εβδομάδα με δυνατότητα παρακολούθησης μέσω ίντερνετ.
Με το πέρας δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης 120 διδακτικών ωρών.

Read more: ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

 • Hits: 342

Αφροδίτης 2 & Περικλέους
121 37 Περιστέρι
Αττική, Ελλάδα

Τήλ: +302105055774

Mέρος των εσόδων μας προσφέρετε
στην Κιβωτό του Κόσμου

Copyright akadimiatexnis.gr. All rights Reserved
Designed and Developed by JWS